Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Laboratórium na kontrolu liečiv pre humánnu farmáciu v SR dostalo zelenú

Kategória: Spravodajstvo

Jediné úradne určené laboratórium na kontrolu liečiv pre humánnu farmáciu na Slovensku, čiže Sekcia laboratórnej kontroly Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) opäť získala akreditáciu Európskeho riaditeľstva pre kvalitu liekov a zdravotnú starostlivosť. 

Bratislava 24. júla (TASR) - V stredu o tom informoval ŠÚKL na svojom webe.
      "Laboratóriá v sieti európskych kontrolných laboratórií Official Medicinal Control Laboratory (OMCL) spolupracujú pri kontrole kvality liekov na európskom trhu. Akreditácia znamená, že ostatné laboratóriá v sieti sa môžu spoľahnúť na analýzy a výsledky kontroly kvality liekov akéhokoľvek OMCL," uviedla pre TASR hovorkyňa ŠÚKL Magdaléna Jurkemíková.
      Medzinárodný audítorský tím vo svojom hodnotení vyzdvihol spoluprácu a otvorenú komunikáciu štátneho ústavu, vysokú profesionalitu sekcie laboratórnej kontroly a vysokú kvalitu vykonávanej práce.
      Sekcia laboratórnej kontroly ŠÚKL má stále a plné členstvo v sieti európskych kontrolných laboratórií. Počas auditu sa hodnotí implementácia, udržiavanie a neustále zlepšovanie systému riadenia kvality tak, aby boli jednotlivé činnosti takto určených laboratórií vykonávané harmonizovane v celej európskej sieti.
      Akreditácia pre sekciu platí do decembra 2022.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.