Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Takmer 60 % zamestnávateľov reagovalo po pripomenutí odvodov

Kategória: Spravodajstvo

 Takmer 60 % zamestnávateľov obratom zareagovalo na upozornenie Sociálnej poisťovne, že meškajú s platením sociálnych odvodov.

Bratislava 18. júla (TASR) - Takmer 60 % zamestnávateľov obratom zareagovalo na upozornenie Sociálnej poisťovne, že meškajú s platením sociálnych odvodov. Poisťovňa im v júni 2016 odoslala upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom za predchádzajúci mesiac. 
      Celkovo odoslala 58 SMS správ a 19.625 e-mailov, čím oslovila 12.668 zamestnávateľov a pripomenula im nedoplatky vo výške 11,5 milióna eur. Výsledkom je obratom doplatené poistné v sume 6,6 milióna, čo predstavuje doteraz najvyššiu mieru úspešnosti úhrady nedoplatkov - až 57,75 %.
      Ako informoval TASR hovorca poisťovne Peter Višváder, poisťovňa po samostatne zárobkovo činných osobách rozšírila informovanosť o nedoplatkoch aj pre zamestnávateľov, ktorí majú v tejto inštitúcii aktuálne kontakty, a to mobilné číslo alebo e-mail. Rozosielanie správ je ústretová služba, ktorá pripomína aktuálny nedoplatok. Je v záujme všetkých odvádzateľov poistného, aby si v pobočkách Sociálnej poisťovne alebo prostredníctvom adresy mojekontakty@socpoist.sk aktualizovali kontaktné údaje a reagovali na správu o nedoplatku.
      Úhradou poistného včas a v riadnej výške, prípadne čo najrýchlejším vyrovnaním dlhu predídu narastaniu penále za každý deň meškania platby a ďalším zákonným krokom pri vymáhaní dlhu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.