Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Október 2012

Dr. Max odpovedá na zrušenie vernostných zliav reklamou

Kategória: Spravodajstvo

Spoločnosť Mirakl, prevádzkovateľ siete lekární Dr. Max verí, že poslanci NR SR zvážia argumenty a vernostné systémy zostanú zachované.

Firma v SR údajne certifikuje nebezpečné implantáty

Kategória: Spravodajstvo

Elektrotechnický výskumný a projektový stav Nová Dubnica údajne potvrdil ochotu zaregistrovať pre účely predaja v EÚ protézu bedrového kĺbu, ktorá môže spôsobiť únik toxických kovov do krvného obehu, tvrdí britský denník

Jedna poisťovňa bude, nástojí premiér

Kategória: Spravodajstvo

Jedna zdravotná poisťovňa, dostavba Rázsoch a platy zdravotníckych pracovníkov boli hlavnými témami rokovania medzi ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou a premiérom Robertom Ficom, počas kontrolného dňa na rezorte zdravotníctva.

Lekári chcú poriadok v priamych úhradách

Kategória: Spravodajstvo

Podľa prezidenta Asociácie súkromných lekárov Ladislava Pásztora zákon na jednej strane stanovuje, za aké výkony platia pacienti, a teda neuhrádza ich zdravotná poisťovňa, na druhej strane je tu celý rad výkonov, ktoré poisťovne nehradia, ale nie ...

Lekári stále trvajú na skrátení LSPP

Kategória: Spravodajstvo

Lekári chcú skrátenie ordinačných hodín lekárskej služby prvej pomoci do 22:00, a to od januára budúceho roka.

Ministerka zdravotníctva chce stransparentniť tendre

Kategória: Spravodajstvo

Šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská vydala príkaz, podľa ktorého majú organizácie do 31. októbra predložiť ministerstvu na schválenie plán investícií a predaja majetku na nasledujúci rok.

Možnosť zmeniť poisťovňu skončila

Kategória: Spravodajstvo

Podľa analytika možno očakávať, že v nadchádzajúcej kampani zdravotných poisťovní sa odrazí nový parameter prerozdeľovania poistného - prediktor chorobnosti (PCG).

MZ chce upraviť preventívne urologické prehliadky

Kategória: Spravodajstvo

Rezort zdravotníctva navrhuje znížiť vek poistenca s výskytom karcinómu prostaty v prvostupňovom príbuzenstve, ktorý bude mať nárok na preventívnu urologickú prehliadku.

MZ zverejnilo nesprávnu pripomienku k nemocenským dávkam

Kategória: Spravodajstvo

Za chybou bol podľa predstaviteľov rezortu zdravotníctva ľudský faktor. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR v pripomienke uviedlo, že zásadne nesúhlasí s návrhom na zavedenie nového spôsobu určenia pravdepodobného denného vymeriavacieho základu na ...

Nové referencovanie zdraží lieky, tvrdí Novotný

Kategória: Spravodajstvo

Podpredseda SDKÚ-DS opakovane tvrdí, že nové určovanie cien liekov ako priemer troch najnižších cien v rámci EÚ, ktoré navrhuje rezort zdravotníctva, povedie k zvýšeniu cien liekov o desiatky miliónov eur.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.