Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Máj 2012

Najviac liekov si kupujeme proti bolesti

Kategória: Spravodajstvo

Voľnopredajnými prípravkami najčastejšie ľudia riešia bolesti rôzneho druhu a problémy spojené s prechladnutím, horúčkou a chrípkou. Treťou v poradí najčastejšie kupovanou kategóriou sú minerály, vitamíny a lieky podporujúce imunitu.

Na platy lekárov a sestier treba ďalších 107 mil. eur

Kategória: Spravodajstvo

Na platy zdravotníkov do konca roka bude potrebných približne o 107 mil. eur viac, ako pokrýva terajší systém, pre rok 2013 to bude odhadom 175 mil. eur.

Rezerva na platy sa rozpustí cez pozmeňujúci návrh

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo financií s ministerstvom zdravotníctva prepočítava, o koľko sa zvýši odvod za poistencov štátu, aby sa do konca roka rozdelila celá čiastka štátnym i súkromným poskytovateľom zdravotnej starostlivosti.

Platy sestier sa definitívne navýšia v druhom polroku

Kategória: Spravodajstvo

Vyplýva to z piatkových rokovaní medzi zástupcami zamestnávateľov a ministerkou zdravotníctva Zuzanou Zvolenskou, na ktorých poskytovatelia zdravotnej starostlivosti deklarovali zvýšenie platov sestier bezprostredne potom, ako k nim prídu pe...

Deti s odmietnutým očkovaním budú evidovať

Kategória: Spravodajstvo

Vyplýva to zo záväzného stanoviska Úradu na ochranu osobných údajov SR, podľa ktorého lekári od 1. mája získali oprávnenie poskytovať ÚVZ osobné údaje neplnoletých fyzických osôb, ktoré sa nepodrobili očkovaniu.

Sestry v ambulanciách si na nové zmluvy asi počkajú

Kategória: Spravodajstvo

Vyššie mzdy podľa zákona dostanú až potom, ako ambulantným lekárom príde od štátu viac peňazí. To sa očakáva v druhej polovici roka.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.