Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - 2012

Ak sa nebudú riešiť požiadavky sestier, hrozí kolaps

Kategória: Spravodajstvo

Dôvodom je nedostatok sestier a pôrodných asistentiek. Tie údajne nepribúdajú kvôli zlému mzdovému odmeňovaniu, preťaženosti a nárokom kladeným na výkon povolania.

Ambulantní lekári sú zatiaľ bez zmlúv

Kategória: Spravodajstvo

Ambulantní lekári dlhodobo presadzujú svoje platové zrovnoprávnenie s lekármi v ústavných zariadeniach. Zatiaľ čo lekárov v nemocniciach kryje zákon o platoch, ktorý si vyštrajkovali za minulej vlády, podmienky ambulantných, respektíve súkromných ...

ANS žiada, aby odvody za poistencov štátu boli 5%

Kategória: Spravodajstvo

Na prechodnú stabilizáciu súčasnej kritickej situácie v zdravotníctve Asociácia nemocníc Slovenska žiada vládu, aby uvoľnila rezervu 50 miliónov eur zo štátneho rozpočtu, zároveň však upozorňuje, že ani to nebude stačiť na pokrytie vyšších p...

ASL sa pre platy sestier obáva zatvárania ambulancií

Kategória: Spravodajstvo

Asociácia súkromných lekárov žiada poslancov, vládu ale najmä zdravotné poisťovne, aby zabezpečili pre ambulantný sektor potrebné financie na zvýšenie miezd sestier.

ASL žiada verejnú minimálnu sieť určiť inak

Kategória: Spravodajstvo

Podľa Asociácie súkromných lekárov je v súčasnosti základným problémom siete, že je určovaná pre kraje a nie pre okresy.

Asociácia nemocníc s výpoveďami laborantov nesúhlasí

Kategória: Spravodajstvo

Podľa prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska Mariána Petka by však mali nemocnice ukázať aj trochu solidarity a 50-miliónovú rezervu uvoľnenú zo štátu cez zdravotné poisťovne by mali na zvýšenie platov zdravotníkov použiť rovnomerne, teda aj na p...

Blíži sa prvý termín v rámci zúčtovania za rok 2011

Kategória: Spravodajstvo

Zamestnávatelia musia do 28. februára doručiť zdravotnej poisťovni výkaz preddavkov na zdravotné poistenie pre účely ročného zúčtovania poistného za rok 2011.

Časti podnikajúcich penzistov sa zvýšia odvody

Kategória: Spravodajstvo

Stane sa tak v prípade, ak mesačný vymeriavací základ poistencov štátu presiahne 243,2 eura. Na týchto podnikateľov sa po novom bude vzťahovať minimálny vymeriavací základ pre samostatne zárobkovo činnú osobu na úrovni 393 eur, čomu zodpovedá pois...

Deti s odmietnutým očkovaním budú evidovať

Kategória: Spravodajstvo

Vyplýva to zo záväzného stanoviska Úradu na ochranu osobných údajov SR, podľa ktorého lekári od 1. mája získali oprávnenie poskytovať ÚVZ osobné údaje neplnoletých fyzických osôb, ktoré sa nepodrobili očkovaniu.

Do tendrov nemocníc sa zapája málo záujemcov

Kategória: Spravodajstvo

Podľa analýzy INEKO a Transparency international Slovensko sa do verejného obstarávania na tovary, služby a stavebné práce pre nemocnice zapája vo väčšine prípadov len jeden uchádzač.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.