Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Marec 2013

Zvyšovanie platov lekárov je už obsiahnuté v zákone

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo zdravotníctva posunulo do medzirezortného pripomienkového konania návrh novely zákona o zdravotnom poistení, ktorý garantuje lekárom vyššie mzdy postupne v rokoch 2014 a 2015.

MZ posunulo vyhlásenie prvej výzvy na marec

Kategória: Spravodajstvo

Rezort zdravotníctva pôvodne plánoval vyhlásiť výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu a modernizáciu ambulancií v januári, neskôr to posunul na február, aktuálnym termínom má byť marec.

Trojzmenná prevádzka je proti pacientovi, tvrdí LOZ

Kategória: Spravodajstvo

Odborári opätovne zopakovali svoje stanovisko po tom, čo novelu zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá zavádza možnosť viaczmenných služieb, podpísal uplynulý piatok prezident SR.

Zvolenská pre chybu stiahla novelu o verejnom zdraví

Kategória: Spravodajstvo

O ďalšom postupe rozhodne vo štvrtok vláda, právnu normu v novej podobe zaradia najskôr na program májovej schôdze Národnej rady SR.

Verejný prísľub zvýšil operovanosť, tvrdí VšZP

Kategória: Spravodajstvo

Podľa vedúcej zdravotného a revízneho odboru VšZP Beáty Havelkovej vzrástla mesačná operovanosť pri kolenných a bedrových kĺboch o 30 %, pri kardiovaskulárnych ochoreniach to malo byť až o 57 %.

Kontrolovať nemocnice bude rezort zdravotníctva i VÚC

Kategória: Spravodajstvo

Od apríla sa znovu zavádzajú aj výmenné lístky pri návšteve lekára špecialistu. Vedenie nemocníc zase bude môcť zmeniť pracovní režim zdravotníkom na dvoj či trojzmennú službu. Zákon v piatok podpísal prezident.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.