Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Február 2011

VšZP neuzavrie zmluvy s 200 špecialistami

Kategória: Spravodajstvo

Zmeny sa však dotknú aj niektorých nemocníc. Všeobecná zdravotná už totiž nechce ďalej spolupracovať s asi 10 % oddelení z celkového počtu 1 350.

Platy zdravotných sestier v ČR sa zvýšia v roku 2012

Kategória: Spravodajstvo

Český minister zdravotníctva Leoš Heger podpíše budúci týždeň memorandum, ktoré zdravotným sestrám zaistí v nasledujúcom roku vyššie platy. Podobne ako u lekárov je toto navýšenie viazané na reformy, povedal v pondelok minister. Heger so sestrami ...

Plytvanie v zdravotníctve pohltí 10 až 20 % zdrojov

Kategória: Spravodajstvo

Zdravotná poisťovňa Dôvera však upozorňuje aj na medicínske dopady neefektivity, príliš veľa vyšetrení a medikamentov môže pacienta ohroziť.

Česká vláda schválila zvýšenie tarifných platov lekárov

Kategória: Spravodajstvo

Kabinet českého premiéra Petra Nečasa (ODS) na svojom stredajšom zasadaní schválil nové platové tabuľky pre lekárov v nemocniciach. Tie im majú zaistiť mesačne o 5 000 až 8 000 českých korún navyše. Rozhodnutím vlády sa definitívne končí protestná...

Maďarskí lekári dajú vláde ultimátum, chcú vyššie platy

Kategória: Spravodajstvo

Mladí maďarskí lekári plánujú nasledovať príklad českých kolegov a dať vláde ultimátum. V prípade, že sa im nezaručí zvýšenie nástupných platov, odídu do zahraničia. Aby si ich vláda udržala doma požaduje Združenie maďarských medikov zvýšenie nást...

Doplatky za lieky sa možno budú meniť každý mesiac

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo zdravotníctva SR totiž v novele zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti navrhuje, aby sa kategorizácia robila nie štyrikrát za rok, ako je to v súčasnosti, ale dvanásťkrát.

Poisťovne majú výhrady k zmenám v čakačkách

Kategória: Spravodajstvo

Súkromným poisťovniam sa nepozdáva napríklad nová povinnosť dohodnúť si s poskytovateľmi do presne stanoveného termínu rozsah zdravotných výkonov, ktoré môžu poskytnúť v nasledujúcom roku.

Sestry chcú do dôchodku v 58 rokoch

Kategória: Spravodajstvo

Zdravotné sestry a pôrodné asistentky spísali petíciu, v ktorej žiadajú aj zaviesť hodinovú minimálnu mzdu a kontrolu dodržiavania personálnych normatívov v nemocniciach. Podávanie hromadných výpovedí nepotvrdili ani nevyvrátili.

Český minister sa dohodol s lekármi

Kategória: Spravodajstvo

Po podpise kompromisnej dohody by mali lekári ukončiť protestnú akciu a stiahnuť výpovede

MZ si údajne pri liekoch dáva málo ambiciózne plány

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo financií SR takto hodnotí cieľ rezortu zdravotníctva, aby percentuálny rast nákladov na lieky neprevyšoval rast celkových zdrojov v zdravotníctve.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.