Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Slovenský Červený kríž verejnosti ukáže, ako zachrániť život

Kategória: Spravodajstvo

Slovenský Červený kríž (SČK) si 15. raz bude Svetový deň prvej pomoci pripomínať v mestách aj obciach po celom Slovensku.

Bratislava 12. septembra (TASR) - Slovenský Červený kríž (SČK) si 15. raz bude Svetový deň prvej pomoci pripomínať v mestách aj obciach po celom Slovensku. Druhú septembrovú sobotu (13.9.) napríklad verejnosti na námestiach ukáže, ako poskytnúť prvú pomoc. 
      "Organizovať budeme aj ukážky prvej pomoci pre deti s postihnutím, pre mladých hokejistov či mimoriadne nadané deti," povedala Silvia Kostelná z SČK. Konať sa bude aj moderované ošetrovanie počas simulovanej nehody alebo súťaže dobrovoľných záchranárov.
      "V núdzových situáciách 90 percent životov zachránia ľudia. Každý z nás je schopný naučiť sa základné záchranné úkony, ktoré práve v prípade núdze rozhodujú medzi životom, trvalým poškodením zdravia a smrťou," zhrnula Kostelná.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.