Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Chirurgické oddelenie v nemocnici zveľadili, pribudla aj novinka

Kategória: Spravodajstvo

Na chirurgickom oddelení Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča sa v týchto dňoch vymenilo 11 okien, vstupné dvere a opravilo schodište.

Levoča 4. septembra (TASR) - Na chirurgickom oddelení Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča sa v týchto dňoch vymenilo 11 okien, vstupné dvere a opravilo schodište. Vďačia za to Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Levoči. Tá poskytla na zveľadenie prostredia, ktoré je dôležitým faktorom pri liečbe pacientov, 18.000 eur. Na chirurgickom oddelení je ročne hospitalizovaných viac ako 1860 pacientov. 
      „Dlhodobá podpora skvalitňovania zázemia našej nemocnice zvyšuje komfort pre pacientov, v čom budeme aj naďalej pokračovať. Do konca roka by sa malo na chirurgickom oddelení vymeniť ešte ďalších desať okien. Ostávajúcich 29 sa budeme snažiť vymeniť v budúcom roku,“ uviedol riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška. Chirurgické oddelenie Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča je jej kmeňovým oddelením, ktoré poskytuje komplexnú chirurgickú starostlivosť v rámci akútnej a všeobecnej chirurgickej medicíny. „V mene našich pacientov sa chcem  poďakovať Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania za to, že vyhradili prostriedky a mysleli na našich pacientov,“ dodal Jaška.
      Okrem toho v levočskej nemocnici pribudla novinka v podobe bezplatného pripojenia bezdrôtovej siete. Sprístupnenie wifi siete plánuje vedenie postupne zaviesť v celej nemocnici. V súčasnosti je možnosť pripojenia sa na wifi v celom neurologickom pavilóne, nadštandardných izbách interného a chirurgického oddelenia, v čakárni rádiodiagnostického a hematologicko–transfúzneho oddelenia, onkologickej, litiatickej a fyziatricko-rehabilitačnej ambulancie a ultrazvuku. „Táto sieť je pacientom čakajúcim na vyšetrenie k dispozícii zadarmo. Čas pripojenia nie je žiadnym spôsobom obmedzený,“ vysvetľuje vedúci technického útvaru nemocnice Ján Mlynár.
      V najbližšom období plánuje nemocnica zaviesť wifi pripojenie v čakárni urológie a psychiatrie. Nemocnica takto reaguje na potreby pacientov spojené s technickým pokrokom. „Pre veľkú časť obyvateľstva sa stáva bežným štandardom tablet, notebook či mobilný telefón, pomocou ktorého môžu byť všade on-line,“ dodáva Mlynár. V prípade potreby práce na diaľku, ktorá sa stáva čoraz naliehavejšou, pacienti nie sú obmedzovaní, na internete sa aspoň zabavia a spestria si pobyt v nemocnici. „Veríme, že táto novinka prinesie pacientom väčší komfort a pomôže spríjemniť pobyt na lôžku, ktorý je pre každého človeka zásahom do bežného života,“ konštatoval Jaška. Dodal, že Všeobecná nemocnica s poliklinikou Levoča poskytuje zdravotnú starostlivosť obyvateľom regiónu Spiš i širšieho okolia na úrovni súčasných poznatkov vedy a medicíny, ku ktorej patrí aj prostredie a možnosti využitia nových technológií.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.