Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Do výzvy na rozšírenie a obnovy siete mobilných hospicov sa môžu zapojiť aj občianske združenia

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Ministerstvo zdravotníctva rozšírilo zoznam oprávnených žiadateľov o prostriedky z výzvy Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov aj o občianske združenia.
 
Až do 30. septembra 2022 sa budú môcť do výzvy na rozšírenie a obnovu siete mobilných hospicov z Plánu obnovy a odolnosti SR zapojiť aj občianske združenia, ktoré v tejto oblasti pôsobia. Rovnako, ako sa môžu zapájať štátne, samosprávne, rozpočtové či príspevkové organizácie, neziskové združenia, právnické osoby, cirkvi alebo náboženské spoločnosti.
 
„Pre rezort zdravotníctva ja maximálne dôležité, aby prostriedky z Plánu obnovy a odolnosti SR mohli čerpať všetky organizácie, ktoré sa starostlivosti o nevyliečiteľne chorých venujú,“ podotýka Ján Krajči, generálny riaditeľ Sekcie implementácie Plánu obnovy a odolnosti a reforiem.

Z Plánu obnovy a odolnosti SR v rámci výzvy Rozšírenie a obnova siete mobilných hospicov bude podporený nielen vznik najmenej 20 nových mobilných hospicov, ale aj vybavenie pre už existujúce mobilné hospice.  Maximálna výška podpory pre nový alebo existujúci hospic predstavuje 87 400 eur.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.