Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Na Svetový deň darcov krvi prišlo do nemocnice 26 dobrovoľníkov

Kategória: Spravodajstvo

Všeobecná nemocnica Komárno privítala v pondelok (15. 6.) darcov, ktorí sa pripojili k Svetovému dňu darcov krvi.

Komárno 16. júna (TASR) - Všeobecná nemocnica Komárno privítala v pondelok (15. 6.) darcov, ktorí sa pripojili k Svetovému dňu darcov krvi. Na oddelenie hematológie a transfúziológie prišli darovať najcennejšiu tekutinu dvaja študenti, 10 viacnásobných darcov a šesť prvodarcov. V rámci tejto akcie prišlo dnes darovať krv aj osemčlenná skupina zo Strednej priemyselnej školy v Komárne. Vedenie nemocnice obdarovalo každého darcu malým darčekom.
      Všeobecná nemocnica Komárno sa do tejto akcie zapája už každoročne. „Sme radi, že aj tento rok si k nám našlo cestu 26 darcov. Sme veľmi vďační za každú darovanú kvapku krvi – vďaka týmto vzácnym darom sme schopní pokrývať potrebu krvných transfúzií v našej nemocnici,“ povedala primárka oddelenia hematológie a transfúziológie Enikő Radi. Poznamenala, že v roku 2014 prišlo v rámci tejto akcie darovať krv šesť žiakov, 25 viacnásobných darcov a dvaja prvodarcovia.
      Poznamenala, že Svetový deň darcov krvi sa pripomína od roku 2004 a patrí mu 14. jún. Tento deň je príležitosťou poďakovať sa dobrovoľným darcom krvi, ktorí robia pre spoločnosť neoceniteľnú službu bez akejkoľvek odmeny. Zároveň je jeho cieľom podnietenie a podpora ostatných ľudí, aby ich v tom nasledovali. „Sme vďační všetkým darcom, vďaka ktorým môžu lekári zachraňovať životy. Život je nevyspytateľný a človek nikdy nevie, kedy bude potrebovať krv alebo krvnú plazmu on sám alebo jeho blízky,“ zdôraznil riaditeľ nemocnice Viktor Dudáš.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.