Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

V súťaži Florence roka 2018 si zmeria sily dvadsiatka budúcich sestier

Kategória: Spravodajstvo

Súťaž Florence roka 2018 pozná finálovú dvadsiatku budúcich sestier. Prihlásilo sa ich vyše 180, no do finále mohli postúpiť len tí najlepší.

Spišská Nová Ves 26. októbra (TASR) -  „Ide o súťaž pre študentky a študentov tretích ročníkov v študijnom odbore ošetrovateľstvo a diplomovaná všeobecná sestra. Sily si zmerajú od piatka do nedele 28. októbra v spišskonovoveskej nemocnici,“ informovala špecialistka pre externú a internú komunikáciu skupiny Svet Zdravia Jana Fedáková. 
      Budúcim sestrám poskytne súťaž príležitosť preveriť si svoje poznatky a zmerať si sily v oblasti teoretickej a praktickej prípravy. Zároveň má jej účastníkom rozšíriť vedomosti o moderných ošetrovateľských trendoch, systéme zdravotného poistenia, ako aj o iných potrebných nemedicínskych témach. „Koncept súťaže pozostáva z troch samostatných postupových kôl. Prvým bola samotná registrácia. Súťaž sa čoraz viac dostáva do povedomia študentov a každý rok má počet zaregistrovaných stúpajúcu tendenciu. Vlani ich bolo 163, v roku 2016 len 86 a tento rok sme dosiahli číslo 184,“ ozrejmila Fedáková.
      Dodala, že v druhom kole uchádzači vypracovávali prípadové štúdie formou online kvízu. Tento rok vyplnili aj 143 testov a na základe výsledkov následne vybrali najlepších 20 finalistov. Súčasťou trojdňového sústredenia na Spiši sú aj workshopy pod vedením skúsených odborníkov a záverečná súťaž. 
      „Z dvadsiatky finalistov je najviac – piati - z Prešovskej univerzity, štyria z Trnavskej univerzity a traja zo Strednej zdravotníckej univerzity v Bratislave - Fakulta zdravotníctva Banská Bystrica. Po jednom zástupcovi vo finále majú Katolícka univerzita v Ružomberku, Stredná zdravotnícka škola na Strečnianskej ulici v Bratislave, na Kukučínovej v Košiciach, v Trnave a Žiline, Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka, Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach,“ konkretizovala Fedáková.
      Hlavnou cenou pre celkových víťazov súťaže Florence roka 2018 sú finančné odmeny. Všetkým dvadsiatim finalistom zároveň ponúknu garantované pracovné miesto v sieti nemocníc Svet zdravia. Prví traja výhercovia si môžu zvoliť pracovné miesto na oddelení podľa vlastného výberu.
      „Práve sestry dlhodobo personálne chýbajú v slovenskom zdravotníctve, mnohé totiž odchádzajú za prácou do zahraničia. Hlavným cieľom tejto súťaže teda nie je len priblížiť budúcim sestrám prostredie nemocnice a naučiť ich niečo nové, ale im aj predstaviť regionálne nemocnice a snažiť sa ich inšpirovať pre prácu na Slovensku,“ uzatvára Fedáková.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.