Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

V UNLP zrekonštruovali priestory Neurologickej kliniky

Kategória: Spravodajstvo

Po ukončení stavebných prác uviedli v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Triede SNP do užívania vynovené priestory B oddelenia Neurologickej kliniky.

Košice 16. marca (TASR) - Po ukončení stavebných prác uviedli v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura (UNLP) Košice na Triede SNP do užívania vynovené priestory B oddelenia Neurologickej kliniky.  "Výsledkom prác, ktoré nemocnica realizovala pomocou vlastných zamestnancov, je spríjemnenie hospitalizácie našich pacientov, ako aj zlepšenie pracovných podmienok našich zamestnancov," informovala dnes hovorkyňa nemocnice Ivana Stašková. 
      Zrekonštruované boli dve nadštandardné jednolôžkové izby, toalety a kúpeľne v iných izbách kliniky, spoločné priestory, chodby a zriadené boli aj bezbariérové sociálne zariadenia. Podľa lekárky kliniky Lenky Josayovej je rekonštrukcia veľkým prínosom pre pacientov. "Väčšina z nich má zhoršenú mobilitu, a preto rekonštrukcia sociálnych zariadení na bezbariérové bola už nevyhnutnosťou. Rovnako sa aj pre personál uľahčí hygienická starostlivosť o našich pacientov," uviedla. V dotazníkoch spokojnosti sa pacienti podľa nej najčastejšie sťažovali práve na nevyhovujúce sociálne zariadenia.
      Celkové náklady sa podľa hovorkyne pohybovali vo výške 18.000 eur. Rekonštrukcia je súčasťou plánu nemocnice na postupnú obnovu a rekonštrukciu priestorov. "Po ukončení tejto akcie sa začali a momentálne sú realizované stavebné práce na nadštandardných izbách I. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky," doplnila Stašková.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.