Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Všeobecní lekári sa zídu v Tatrách,budú riešiť i potenciál praktického lekárstva

Kategória: Spravodajstvo

Všeobecné praktické lekárstvo má potenciál zlepšovať zdravotný systém v krajine.

Bratislava 13. októbra (TASR) - Všeobecné praktické lekárstvo má potenciál zlepšovať zdravotný systém v krajine. Diskusia na túto tému odznie na odbornej konferencii všeobecných lekárov vo Vysokých Tatrách. Konať sa bude dnes, v piatok a sobotu (13.-15.10.) v Hornom Smokovci (lekárska sekcia) a Starom Smokovci (sesterská sekcia).
      Konferenciu organizuje Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva (SSVPL). Vystúpi na nej aj Michael Kidd, prezident Svetovej organizácie všeobecných praktických lekárov (WONCA). Prednášať bude i Roar Maagaard z Európskej akadémie učiteľov všeobecného a rodinného lekárstva (EURACT).
      "Odznejú aj prednášky z rôznych odborných oblastí, napríklad obezitológie, hepatológie, alergológie a imunológie, kardiológie, endokrinológie. Tiež z dermatológie, onkológie, angiológie či psychiatrie a aj z pracovného a posudkového lekárstva," uvádza spoločnosť všeobecných lekárov.
      Pripravené sú i workshopy na témy EKG, meranie ABI indexov, resuscitácia, využitie moderných informačných technológií, ako aj praktický kurz nordic walkingu. Počas konferencie sa uskutoční členská schôdza SSVPL. Rokovať bude napríklad o kapitačných platbách, podmienkach fungovania lekárskej služby prvej pomoci či rezidentskom programe.
      Slovenská spoločnosť všeobecného praktického lekárstva má momentálne okolo 1500 členov.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.