Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

ZMOS na rokovaní k novej sieti záchraniekVytlačiť

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: ZMOS

Delegácia Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) pod vedením predsedu ZMOS Jozefa Božika sa zúčastnila pracovného rokovania na Ministerstve zdravotníctva SR k téme novej siete záchrannej zdravotnej služby.

Stretnutie so zástupcami poskytovateľov záchrannej zdravotnej služby a samospráv viedla šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Dolinková.

„Kľúčovou správou je, že do polovice roku 2025 nedôjde k zrušeniu žiadnych existujúcich záchraniek. Naším primárnym cieľom je zaručiť, aby záchranné služby boli dostupné do 15 minút pre 90 percent našich obyvateľov, a tým garantovať rýchlu, efektívnu a dostupnú službu záchrannej zdravotnej starostlivosti pre každého pacienta, bez ohľadu na to, v ktorej časti Slovenska žije,“ uviedla po rokovaní v pondelok 15. januára 2024 na Facebooku Zuzana Dolinková.

„Do pracovnej komisie k tejto mimoriadne dôležitej téme bude delegovať zástupcov aj ZMOS. Komisia bude mať zmenený štatút. Bude otvorená, transparentná a bude na novo definovať sieť záchrannej zdravotnej služby tak, aby bola garantovaná jej kvalita, odbornosť a dostupnosť,“ informoval predseda ZMOS Jozef Božik.

Zdôraznil, že počas rokovania predostrel svoje argumenty každý jeden z primátorov okresných miest, ktorí boli súčasťou delegácie ZMOS. „Deklarovali požiadavky nielen svojich miest, ale aj regiónov, ktoré zastupujú. Spoločným cieľom je, aby nová sieť záchraniek pokryla svojimi službami rovnomerne a efektívne celé územie Slovenska,“ uzavrel Jozef Božik. 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.