Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

A. Kalavská ocení najlepších lekárov, sestry a zdravotných pracovníkov

Kategória: Spravodajstvo

Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) ocení najlepších lekárov, sestry a zdravotných pracovníkov.

Bratislava 29. marca (TASR) – Štatút Ceny ministerky zdravotníctva SR za významný prínos v oblasti slovenského zdravotníctva majú možnosť pracujúci v rezorte získať po prvý raz. TASR o tom informovala hovorkyňa ministerstva Zuzana Eliášová.
      "Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská si prácu lekárov, sestier a iných zdravotníckych pracovníkov pri pacientovi nesmierne váži. Myslíme si, že si zaslúžia rešpekt a úctu za svoju prácu, preto sme sa rozhodli zorganizovať prvý ročník Ceny ministerky zdravotníctva SR," uviedla.
      V každej z kategórii budú ocenené tri osoby. Kalavská udelí cenu fyzickým osobám za pôsobenie v zdravotníckej oblasti ako prejav ohodnotenia ich výnimočných počinov za predchádzajúci kalendárny rok alebo za dlhodobý i celoživotný prínos v jednotlivých oblastiach slovenského zdravotníctva.
      Cenu tvorí diplom, sklenená plaketa s vygravírovaným logom ministerstva s uvedením mena a priezviska ocenenej osoby. Finančná odmena je vo výške od 1000 eur do 2000 eur. Výška finančnej odmeny je v jednotlivých kategóriách totožná.
      Kritériami na posudzovanie návrhov na cenu sú významné aktivity a zásluhy v prospech pacientov, mimoriadny humanitný čin pri záchrane života a zdravia prekračujúci povinnosti v práci, celoživotné dielo v oblasti zdravotníctva či mimoriadne pracovné výkony v oblasti zdravotníctva.
      Návrhy na udelenie ceny posudzuje hodnotiaca komisia, ktorej závery majú pre ministerku odporúčací charakter. Bližšie informácie sú dostupné na webovej stránke rezortu.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.