Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zoradiť podľa:

Zoradiť podľa:

Spravodajstvo - Máj 2011

Absolventi štúdia sa musia hlásiť zdravotnej poisťovni

Kategória: Spravodajstvo

Do ôsmich dní musia poisťovni ohlásiť, kto za nich bude platiť poistné - oni sami či v prípade nezamestnaných štát. Ak nastúpia do zamestnania, ohlásiť to za nich musí zamestnávateľ.

Asociácia malých nemocníc hrozí vyberaním poplatkov

Kategória: Spravodajstvo

Asociácia nemocníc Slovenska v prípade nedofinancovania zdravotníctva odporučí svojím členom zvážiť vyberanie poplatkov od 1. júla 2011.

Lekári z Nitry sú pripravení podať hromadné výpovede

Kategória: Spravodajstvo

Ak sa lekárske odbory s premiérkou nedohodnú, vidia hromadné výpovede ako jedinú možnosť upozorniť na problémy v zdravotníctve.

Na Slovensku možno pribudnú nové zdravotné poisťovne

Kategória: Spravodajstvo

Ako vo štvrtok informovala TV Markíza, ambície v zdravotníctve vraj majú komerčné poisťovne Allianz a AXA. Allianz o zdravotnej poisťovni uvažuje, AXA potvrdila záujem a zdravotnú poisťovňu chce vybudovať do troch rokov.

Odborom sa nepáči odvolanie riaditeľa UNB

Kategória: Spravodajstvo

Odborové organizácie bratislavskej nemocnice budú sledovať kroky nového riaditeľa. Pri náznakoch zmien vo východiskách pre uzavretie kolektívnej zmluvy sú ochotné reagovať radikálne.

Sestry dávajú vláde ultimátum do konca septembra

Kategória: Spravodajstvo

Sestry a pôrodné asistentky hrozia "tvrdšími" formami presadzovania svojich požiadaviek. Pred parlamentom zároveň pri odovzdaní petičných hárkov plánujú protestné zhromaždenie.

Slovenskí lekári sa rozhodli ísť českou cestou

Kategória: Spravodajstvo

Lekári meškajú podľa Ministerstva zdravotníctva SR so štrajkom minimálne štyri roky, keď sa v zdravotníctve počas bývalej vlády nič zásadné neurobilo.

Slovenským pacientom údajne hrozí nedostatok liekov

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská asociácia farmaceutických spoločností orientovaných na výskum a vývoj v prípade platnosti novely zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti avizuje zvýšenie tzv. paralelného exportu na 40 %.

Viac peňazí má priniesť aj individuálne pripoistenie

Kategória: Spravodajstvo

Transformácia nemocníc na akciové spoločnosti, zavedenie platieb za diagnózy, optimalizácia počtu lôžok a individuálne pripoistenie sú podľa ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika riešenia, ktoré by mali zlepšiť finančnú situáciu v zdravotníctve.

VšZP má portál na overovanie nárokov na starostlivosť

Kategória: Spravodajstvo

Po prihlásení sa na internetový portál zdravotnej poisťovne poistenci alebo poskytovatelia iba zadajú rodné číslo alebo číslo preukazu poistenca, prípadne iný údaj a prakticky okamžite získajú spätnú informáciu o tom, či poistenec má alebo nemá ná...

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.