Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Asociácia na ochranu práv pacientov podporuje protest sestier

Kategória: Spravodajstvo

Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP) podporuje protest, ktorý na dnes do Piešťan proti rozkrádaniu slovenského zdravotníctva zvolala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek.

Piešťany 9. decembra (TASR) - Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP) podporuje protest, ktorý na dnes do Piešťan proti rozkrádaniu slovenského zdravotníctva zvolala Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek. Asociácia sa však na zhromaždení nezúčastní, uprednostňuje rokovania. Ale rozumie, že zdravotné sestry chcú využiť všetky možnosti pre rozšírenie svojich práv. Uvádza sa to v stanovisku asociácie, ktoré TASR poskytol jej prezident Petr Kučera. 
      Pacientskym organizáciám, ktoré AOPP zastrešuje, ponecháva asociácia v danom ohľade voľné rozhodovanie. „V rámci protestu sa pacientska problematika dostáva na vrchol záujmovej pyramídy. Vážime si prácu zdravotných sestier a zdravotníckych pracovníkov, keďže najväčší podiel styku s pacientom majú práve oni a ich prácu považujeme pre pacienta za tú najdôležitejšiu,“ uvádza sa v stanovisku. Vyriešením problematiky odmeňovania dôjde nielen k zmene voči zdravotným sestrám a pracovníkom, ale aj k zlepšeniu vzťahov medzi článkami zdravotného systému. „Veríme, že aktivity budú úspešné, a že pacient bude stále prioritou, aj keď v prípade zlyhaní nedochádza z dôvodu systému, ale z dôvodu pochybenia sestry ako človeka,“ uvádza AOPP.
      Protest, v ktorom chcú sestry vyjadriť svoj postoj proti rozkrádaniu slovenského zdravotníctva, žiadať okamžité zvýšenie platov sestier, pôrodných asistentiek, ako aj ostatných zdravotníckych pracovníkov a transparentné hospodárenie s peniazmi daňových poplatníkov sa uskutoční pred Nemocnicou Alexandra Wintera v Piešťanoch od 16.30 hodiny.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.