Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Asociácia na ochranu práv pacientov víta schválenie reformy nemocníc

Kategória: Spravodajstvo

 Asociácia na ochranu práv pacientov (AOPP) SR víta, že vláda v piatok schválila materiál stratifikácie nemocníc.

Bratislava 27. septembra (TASR) - "Asociácia dlhodobo poukazovala a podporovala pozitívne zmeny v prospech pacientov. Aj naďalej podporujeme spustenie reformy nemocníc, keďže dnešný stav je zlý a do budúcnosti neudržateľný," povedala prezidentka AOPP Mária Lévyová. Asociácia sa podrobne vyjadrí po oboznámení sa s finálnou verziou materiálu.

      Vláda v piatok odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc. Po rokovaní kabinetu to potvrdil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období. Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.