Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Charita vydala príručku pre rodinných príslušníkov ťažko chorých ľudí

Kategória: Spravodajstvo

Slovenská katolícka charita (SKCH) vydala príručku s názvom "Sprevádzať až do konca", ktorá je určená rodinným príslušníkom ťažko chorých a umierajúcich ľudí v posledných obdobiach svojho života.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) vydala príručku s názvom "Sprevádzať až do konca", ktorá je určená rodinným príslušníkom ťažko chorých a umierajúcich ľudí v posledných obdobiach svojho života. Hospicová starostlivosť totiž podľa SKCH nie je v súčasnosti dostatočne rozvinutá a v mnohých mestách nie je takmer vôbec dostupná.
      Publikácia podľa SKCH prináša cenné informácie, vysvetlenia a praktické tipy pre ošetrujúcich rodinných príslušníkov, ako aj pre profesionálnych a dobrovoľných ošetrovateľov. "Brožúra vznikla vďaka finančnej podpore Nadácie Erste a Zastrešujúcemu zväzu hospicov v Rakúsku. Dúfame, že táto príručka pomôže poskytovať lepšiu starostlivosť tým, o ktorých sa v našich domácnostiach staráme, a prinesie úľavu a pokoj ťažko chorým a umierajúcim ľuďom," uviedol generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák.
      Brožúra obsahuje okrem vysvetlenia základných pojmov a opisu vhodných reakcií na štádia choroby a umierania aj postupy, ako sa vysporiadať s tragickými úsekmi v živote ťažko chorého človeka.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.