Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Chrípka zatvorila desiatky škôl po celom kraji

Kategória: Spravodajstvo

Chrípka v Nitrianskom kraji je aj naďalej na vzostupe.

Nitra 19. februára (TASR) –  Pre vysokú chorobnosť muselo byť v minulom kalendárnom týždni prerušené vyučovanie v 43 školách a škôlkach. Z dôvodu chrípkovej epidémie boli zakázané aj návštevy na lôžkových oddeleniach novozámockej nemocnice. 
      Podľa údajov z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Nitre bolo v siedmom kalendárnom týždni hlásených celkovo 15.726 akútnych respiračných ochorení. Z tohto počtu šlo o chrípku a chrípke podobné ochorenia v 3966 prípadoch. „Predstavuje to nárast chrípky o 9,9 percenta oproti predchádzajúcemu kalendárnemu týždňu,“ informoval RÚVZ.
      Najviac chorých bolo v skupine detí do piatich rokov. Priebeh ochorení bol komplikovaný u 439 osôb. Z celkového počtu hlásených ochorení bolo 47,4 percenta zápalov prínosových dutín, 21,9 percenta zápalov pľúc a 30,7 percenta zápalov stredného ucha. Ochorenia hlásilo 75 percent praktických lekárov pre deti a dorast a 68 percent lekárov pre dospelých. 
      Pre vysoký počet ochorení na chrípku je v každom okrese Nitrianskeho kraja zatvorených niekoľko školských zariadení. Celkovo bolo pre vysokú chorobnosť prerušené vyučovanie v 23 materských školách, jednej základnej škole s materskou školou, 17 základných školách a vo dvoch stredných školách. 

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.