Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Dolnooravská nemocnica chce vymeniť 12-ročný CT prístroj za nový

Kategória: Spravodajstvo

Dolnooravská nemocnica s poliklinikou (DNsP) Ladislava Nádaši Jégého v Dolnom Kubíne chce pre svojich pacientov zaobstarať nový CT prístroj.

Dolný Kubín 25. augusta (TASR) - Dolnooravská nemocnica s poliklinikou (DNsP) Ladislava Nádaši Jégého v Dolnom Kubíne chce pre svojich pacientov zaobstarať nový CT prístroj. Zapojila sa preto do súťaže Ministerstva zdravotníctva SR na centrálny nákup CT prístrojov.
      "Naša nemocnica je poslednou v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), ktorej moderné CT chýba. Minulý rok sme sa venovali obstarávaniu magnetickej rezonancie, preto sme k nákupu nového CT prístroja pristúpili až teraz. Zadali sme ministerstvu potrebné parametre pre naše pracovisko a uvidíme, ako dopadne súťaž," vysvetlil riaditeľ DNsP Jozef Mintál.
      Predseda ŽSK Juraj Blanár oceňuje vytvorenie centrálneho obstarávania prostredníctvom otvorenej súťaže. "V našich nemocniciach už dlhodobo uplatňujeme transparentné a efektívne zásady nákupu všetkých prístrojov, techniky či iných pomôcok i materiálu. Verejné obstarávania sa nám overili pri nákupoch pre všetky naše organizácie a tiež priamo pre Úrad ŽSK, preto sme sa rozhodli, že na výzvu ministerstva budeme reagovať a prístroj zaobstaráme pre našich dolnooravských pacientov," skonštatoval.
      Dolnooravská nemocnica má od mája 2016 k dispozícii ako jediná zdravotnícka organizácia v pôsobnosti ŽSK pracovisko magnetickej rezonancie, ktoré ŽSK financuje spolu s nemocnicou vo výške 1,6 milióna eur s päťročným pozáručným servisom. "Na tomto obstarávaní sme pracovali niekoľko mesiacov a výsledkom je vysoko kvalitný prístroj, ktorý sme vysúťažili transparentne a výhodne," dodal Blanár. Podľa jeho slov nový pavilón skrátil čakacie lehoty na vyšetrenie pacientom z Oravy, ale aj Liptova či Kysúc.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.