Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Inovatívnym zariadením na liečbu aneuryziem úspešne ošetrili prvých pacientov

Kategória: Spravodajstvo

V bratislavskej nemocnici CINRE ošetrili v júni prvých štyroch pacientov pomocou embolizačného zariadenia Vantage.

Bratislava 18. júna (TASR) -  To predstavuje aktuálne najmodernejšiu technologickú inováciu pre bezpečné vyliečenie mozgových výdutí bez chirurgického otvárania hlavy. TASR o tom informovala špecialistka marketingovej komunikácie nemocnice Dobroslava Krajačičová.
      Inovatívne zariadenie Vantage je určené na presmerovanie toku a kontrolované vyradenie mozgovej výdute z obehu. Vo svete ho po prvý raz použili pred tromi mesiacmi. Bratislavské pracovisko môže zariadením ošetrovať ako tretie v Európe a desiate na svete.
      "Aktuálne máme v Európe najviac ošetrených pacientov touto supertechnológiou, ktorá nám umožňuje ešte viac posunúť bezpečnostný profil liečby tohto inak mimoriadne smrteľného ochorenia," povedal riaditeľ nemocnice a intervenčný neurorádiológ Ivan Vulev.
      Nemocnica plánuje v najbližších dňoch ošetriť novou technológiou ďalších pacientov a prostredníctvom pravidelných web konferencií sa podeliť s ich skúsenosťami aj s inými pracoviskami vo svete, ktoré majú o túto unikátnu endovaskulárnu liečbu veľký záujem.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.