Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Kampaň Na kolesách proti rakovine pokračuje v sobotu ďalšou aktivitou

Kategória: Spravodajstvo

Kolesá proti rakovine sa po krátkej pauze znovu rozkrútia, a to v sobotu 25. júna 2016 v Trenčianskych Stankovciach.

Bratislava/Trenčianske Stankovce 23. júna (TASR) - Kolesá proti rakovine sa po krátkej pauze znovu rozkrútia, a to v sobotu 25. júna 2016 v Trenčianskych Stankovciach. Organizátorom tejto aktivity v rámci tohtoročnej kampane Na kolesách proti rakovine je tamojší Cirkevný zbor Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) na Slovensku.
      "Organizátori už pripravili trate tak pre detské kočíky, odrážadlá, trojkolky, káry a všetko, čo má kolesá, ale aj pre cyklistických 'profíkov', ktorí si vyskúšajú sily na vrchárskej časovke s prevýšením 120 m. Ale nebudú to žiadne preteky, nepôjde 'o život', ale o život a zdravie onkologických pacientov," povedal Ján Juráš, manažér Nadácie Výskum rakoviny, ktorá kampaň Na kolesách proti rakovine organizuje.
      V bohatom kultúrnom programe podujatia vystúpia speváci Zdenka Predná a Oskar Rózsa a pridá sa k nim aj kampani Na kolesách proti rakovine oddaný spevák Ľuboš Virág. Vystúpia i domáci umelci - dychová hudba Bodovanka a folklórna skupina Rozvažan. Svoje umenie na dvoch kolesách predstaví majster sveta v cyklotriale Ján Kočiš. Hosťom podujatia bude úspešná paralympijská reprezentantka Veronika Vadovičová, majsterka sveta v streľbe zo vzduchovej pušky a ľubovoľnej malokalibrovky, informoval ďalej Juráš.
      Podujatie podporil aj Trenčiansky samosprávny kraj spolu s predsedom Jaroslavom Baškom, ktorý nad ním prevzal záštitu a osobne sa na ňom zúčastní.
      Pre ľudí s dobrým srdcom budú počas sobotňajšej akcie pripravené pokladničky s možnosťou prispieť do verejnej zbierky Nadácie Výskum rakoviny určenej na zakúpenie dvoch dôležitých systémov potrebných pre výskum a liečbu zákerného ochorenia. Chýbať nebude občerstvenie pre účastníkov podujatia.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.