Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Kežmarské lekárske dni zapisujú svoj 22. ročník

Kategória: Spravodajstvo

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, n. o., sa v piatok začína celoslovenská odborná konferencia s medzinárodnou účasťou.

Kežmarok 5. apríla (TASR) –  V poradí 22. ročník Kežmarských lekárskych dní Dr. Vojtecha Alexandra, potrvá do soboty 6. apríla, sa koná v jednom z hotelov v Starej Lesnej. „Toto podujatie je už tradične venované pamiatke slávneho kežmarského rodáka a priekopníka röntgenológie,“ uviedla námestníčka riaditeľa kežmarskej nemocnice Janka Bartková.
      Dodala, že hlavnou témou konferencie je multiodborová spolupráca v medicíne. Dvojdňový odborný program je v prvý deň rozdelený do dvoch sekcií, a to do sekcie lekárov a sekcie sestier a medicínsko–technických pracovníkov. „V sekcii lekárov odznie v piatich blokoch 30 odborných prednášok z odborov vnútorného a všeobecného lekárstva, gynekológie a pôrodníctva, chirurgie a intenzívnej medicíny,“ vymenovala Bartková. Dodala, že v druhej sekcii bude v štyroch blokoch prezentovaných 24 odborných prednášok. 
      Druhý deň bude odborný program pokračoval spoločnou sekciou, kde v štyroch blokoch odznie 20 odborných prednášok z odboru obezitológie, pediatrie, chirurgie a vnútorného lekárstva. „Na konferencii je zaregistrovaných viac ako 450 účastníkov z rôznych zdravotníckych zariadení Slovenska, Českej republiky a Nemecka,“ upozornila námestníčka s tým, že cieľom tohto podujatia je prehlbovanie odborných vedomostí a výmena vzájomných skúseností zdravotníckych pracovníkov. Tie majú prispieť k skvalitňovaniu poskytovanej zdravotnej starostlivosti pre pacientov.
      Záštitu nad týmto ročníkom prevzal predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský. História Kežmarských lekárskych dní siaha do roku 1993, keď sa 15. januára konal prvý Kežmarský lekársky deň Dr. Vojtecha Alexandra, a to v deň 77. výročia jeho úmrtia.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.