Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Lekári nahlásili vyše 51.000 akútnych respiračných chorôb

Kategória: Spravodajstvo

Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa 51.503 akútnych respiračných chorôb. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je chorobnosť približne na rovnakej úrovni.

Bratislava 10. októbra (TASR) – Lekári nahlásili počas uplynulého týždňa 51.503 akútnych respiračných chorôb. V porovnaní s predchádzajúcim týždňom je chorobnosť približne na rovnakej úrovni. TASR o tom informoval Úrad verejného zdravotníctva SR.
      Najvyššiu chorobnosť zaznamenali v Bratislavskom kraji, najnižšiu v Prešovskom kraji. Najviac ochoreli deti do piatich rokov. Priebeh ochorení nabral komplikácie u 1221 pacientov, čo predstavuje 2,4 percentá zo všetkých akútnych respiračných chorôb.
      Na chrípku a jej obdoby ochorelo 4427 pacientov, čo predstavuje 8,6 percenta z celkového počtu akútnych respiračných chorôb. Chrípkové ochorenie postihlo najmä deti do piatich rokov, najviac ho zaznamenali v Nitrianskom kraji, najmenej v Košickom kraji.
      Zvýšená chorobnosť zavrela na Slovensku štyri materské a dve základné školy.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.