Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Lekárnici diskutovali o etických a morálnych aspektoch ich práce

Kategória: Spravodajstvo

Slovenskí lekárnici diskutovali počas uplynulého víkendu v Ružomberku o etických a morálnych aspektoch povolania farmaceuta, ktoré podľa nich zasahujú aj do ekonomických, pracovno-právnych a ďalších oblastí spätých s ich povolaním.

Ružomberok 14. novembra (TASR) - Slovenskí lekárnici diskutovali počas uplynulého víkendu v Ružomberku o etických a morálnych aspektoch povolania farmaceuta, ktoré podľa nich zasahujú aj do ekonomických, pracovno-právnych a ďalších oblastí spätých s ich povolaním.
      Ako TASR informovala Adriana Bednárová z agentúry Marcus PR, najviac skloňovanou témou bola výhrada vo svedomí a jej uplatňovanie u farmaceutov, o ktorej diskutovalo viac než 100 lekárnikov. "Účastníci konferencie sa zhodli, že etika a morálka sa nedotýka iba výhrady vo svedomí v oblasti antikoncepcie a interrupcií či iných bioetických tém, ale širšieho spektra problémov a situácií z dennodennej praxe," uviedla.
      Konferencia bola jedným zo série vzdelávacích podujatí, ktoré tento rok organizuje Slovenská lekárnická komora pri príležitosti Roka farmaceuta ako pomáhajúcej profesie. Vyhlásila ho ešte vlani pri príležitosti 25. výročia obnovenia činnosti komory. Cieľom podujatí je poukázať na podstatu a prirodzený zmysel práce lekárnika, čo je pomoc pacientovi.
      Úlohou Slovenskej lekárnickej komory, založenej v roku 1991, je chrániť odborné záujmy svojich členov. V súčasnosti ju reprezentuje viac ako 4300 farmaceutov.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.