Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Ministerstvo sa obracia na odborníkov, aby sa zapojili do hodnotenia žiadostí z plánu obnovy

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: Ministerstvo zdravotníctva SR

Ministerstvo zdravotníctva hľadá odborníkov na hodnotenie žiadostí v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Pre rezort je maximálne dôležité, aby všetky žiadosti boli posúdené transparentne, odborne a nezávisle. Práve preto apeluje na odborníkov z externého prostredia, aby sa do procesu hodnotenia zapojili a pomohli tak skvalitniť slovenské zdravotníctvo.

Rezort zdravotníctva sa obracia na odborníkov, ktorí majú chuť pomôcť zlepšovať slovenské zdravotníctvo. Ako externí hodnotitelia sa môžu zapojiť do podpory zriadenia nových ambulancií všeobecného lekárstva, kamenných hospicov, vybudovania komunitných centier a ďalších oblastí.
V súčasnosti rezort zdravotníctva vyhlásil šesť výziev z plánu obnovy a odolnosti. Na konci septembra evidoval viac ako 220 žiadostí. Každá žiadosť bude transparentne a odborne posúdená. Práve v tomto procese hrajú významnú úlohu externí hodnotitelia.

Kandidáti na externých hodnotiteľov musia byť bezúhonní, spĺňať odborné náležitosti, nesmú byť zapojení do príprav žiadnej zo žiadostí, mať vzdelanie a skúsenosti v hodnotených oblastiach.  Všetky podmienky, ktoré by mali externí hodnotitelia spĺňať, sú zverejnené tu. Žiadosti o zaradenie do zoznamu hodnotiteľov môžu záujemcovia zasielať na mail planobnovy@health.gov.sk.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.