Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

MZ SR: Plán zriadiť štátnu distribučku pre lieky posúdi pracovná skupina

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Bratislava 15. marca (TASR) - Plán zriadiť štátnu distribučnú spoločnosť na dodávanie liekov, zdravotníckeho materiálu a zdravotníckych pomôcok posúdi pracovná skupina. Pokiaľ jej založenie odporučí, návrh na jej zriadenie predloží ministerstvo zdravotníctva na rokovanie vlády. Pre TASR to potvrdili z komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva SR.

"Materiál na rokovanie vlády SR bude predložený v prípade, ak pracovná skupina odporučí založenie štátnej distribučnej spoločnosti, keďže jej úlohou je zadefinovanie právneho, finančného a kompetenčného rámca nevyhnutného na zriadenie štátnej distribučnej spoločnosti na dodávanie liekov, zdravotníckeho materiálu a zdravotníckych pomôcok," uviedol rezort.
Ministerstvo v najnovšom vestníku zverejnilo štatút a rokovací poriadok pracovnej skupiny ministra zdravotníctva SR pre zriadenie tejto štátnej distribučnej spoločnosti.
Na Slovensku by mohla v budúcnosti fungovať štátna distribučná spoločnosť na dodávanie liekov, zdravotníckeho materiálu a pomôcok. Navrhuje to MZ SR, v ktorého by bola pôsobnosti. V novembri 2021 predložilo do medzirezortného pripomienkového konania návrh koncepcie na jej zriadenie. Pokiaľ zámer odobrí vláda, má sa vypracovať štúdia realizovateľnosti.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.