Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

MZ SR vypísalo ďalšiu výzvu pre vznik integrovaných centier

Kategória: Spravodajstvo

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR zverejnilo koncom februára výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok (NFP).

Bratislava 1. marca (TASR) -  Bude zameraný na udržateľný mestský rozvoj a podporu budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS) v krajských mestách okrem Bratislavy a v ich priľahlých obciach. TASR o tom informovala hovorkyňa MZ SR Zuzana Eliášová.
      Rezort zdravotníctva má na tento účel vyčlenených 27,9 milióna eur zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Maximálna výška príspevku na jeden projekt je 900.000 eur. "Naším zámerom je na jednom mieste vytvoriť optimálne podmienky pre integráciu a poskytovanie ambulantnej zdravotnej starostlivosti na kvalitatívne vyššej úrovni všeobecných lekárov, pediatrov a ďalších špecialistov," uviedla ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smer-SD).
      Žiadosti o NFP môžu oprávnení žiadatelia predkladať do 27. mája. Ide o žiadateľov, ktorým bola vydaná hodnotiaca správa k projektovému zámeru v rámci 1. kola výberu projektov. Výzva je realizovaná v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu, v ktorom MZ SR vystupuje ako sprostredkovateľský orgán a poskytovateľ nenávratného finančného príspevku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.