Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Na vybavenie žiadosti o dôchodok sa možno objednať on-line

Kategória: Spravodajstvo

Ak chce budúci dôchodca požiadať o dôchodok, na jeho prerokovanie sa možno objednať on-line. 

Bratislava 17. septembra (TASR) - Poistenci sa tak vyhnú čakaniu na pobočke. Podľa hovorcu Sociálnej poisťovne Petra Višvádera to umožňuje rezervačný systém poisťovne. Jeho pomocou si poistenci môžu rezervovať presný termín návštevy a prostredníctvom mailu dostanú informáciu nielen o tom, ktorý konkrétny zamestnanec ich bude vybavovať, ale aj aké doklady k tomu bude potrebovať.
      Pokiaľ ide o postup objednania si termínu, Višváder informoval, že používateľ si po kliknutí najprv vyberie agendu, ktorú potrebuje vybaviť. Následne zadá názov svojej obce (trvalé bydlisko) a systém mu ponúkne najbližšie pracoviská, ktoré môže navštíviť.
      Po zadaní dátumu a presného času systém potvrdí termín návštevy a meno pracovníka, ktorý bude danú vec riešiť a dostane aj poučenie o tom, aké doklady si treba priniesť.
      Rezervačný systém, ktorý Sociálna poisťovňa pre verejnosť zaviedla vo všetkých pobočkách v polovici januára tohto roka, už podľa Višvádera využilo takmer 30.000 poistencov. Najviac z nich, až 14.964, si rezervovalo termín práve na spísanie žiadosti o starobný dôchodok, ďalších 3851 sa touto formou objednalo na spísanie predčasného starobného dôchodku.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.