Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Občania už dostávajú sms správy s informáciami kvôli novému koronavírusu

Kategória: Spravodajstvo

Štát už rozposiela občanom SMS správy v súvislosti s prvým potvrdeným prípadom nákazy novým koronavírusom na Slovensku.

Bratislava 6. marca (TASR) -  Ministerstvo zdravotníctva v nich odporúča pri podozrení na nákazu kontaktovať lekára telefonicky. Rovnako v prípade potreby predpísania liekov nenavštevovať lekára, ale využiť elektronické recepty.
      Erecept umožňuje ľuďom zavolať svojmu lekárovi z domu a nemusia ho navštíviť v ambulancii. "Odporúčame ľuďom, najmä starším, aby v tomto období nechodili k lekárom, ak to nie je nevyhnutné. Pokiaľ užívajú akékoľvek lieky a potrebujú si ich dať predpísať, môžu zatelefonovať do ambulancie a lekár im vystaví elektronický recept. Vyhnú sa tak kontaktu s ľuďmi v plných čakárňach," povedal šéf Národného centra zdravotníckych informácií Peter Blaškovitš.
      Rozposielanie SMS správ avizoval premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po tom, čo sa v piatok potvrdil prvý prípad nákazy novým koronavírusom na Slovensku. Každý občan SR ich dostane v piatok alebo sobotu.
      Informácie ku koronavírusu môžu ľudia nájsť na webe ministerstva zdravotníctva www.health.gov.sk, k dispozícii sú aj infolinky úradov verejného zdravotníctva a číslo 0800 221 234.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.