Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Pracovníci z oblasti medicíny sa stretnú na Levočskom lekárskom dni

Kategória: Spravodajstvo

Odborníci z radov lekárov, zdravotných sestier a medicínsko-technických pracovníkov sa stretnú vo štvrtok (24.11.) v priestoroch Mestského divadla v Levoči počas odborného podujatia s názvom Levočský lekársky deň.

Levoča 22. novembra (TASR) – Odborníci z radov lekárov, zdravotných sestier a medicínsko-technických pracovníkov sa stretnú vo štvrtok (24.11.) v priestoroch Mestského divadla v Levoči počas odborného podujatia s názvom Levočský lekársky deň. Riaditeľ Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči Miroslav Jaška poznamenal, že sústavné vzdelávanie a vymieňanie si vedomostí a skúseností medzi odborníkmi zvyšuje kvalitu nemocnice.
      Levočský lekársky deň je rozdelený na sekciu lekársku, sesterskú a sekciu medicínsko-technických pracovníkov. Lekárska sekcia bude pozostávať z piatich blokov prednášok. "Lekári tu budú prezentovať svoje skúsenosti, ktoré dosiahli v psychiatrickom, onko-chirurgickom, onkologickom, kardiologickom, hematologickom, anestéziologickom a urologickom odbore," povedal námestník pre zdravotnú starostlivosť Všeobecnej nemocnice s poliklinikou v Levoči Peter Makara s tým, že ku prínosu tohto podujatia prispieva aj účasť uznávaných odborníkov. 
      V rámci odborného podujatia bude prebiehať aj konferencia sestier a medicínsko-technických pracovníkov. Hlavnou témou časti určenej pre zdravotné sestry bude moderné hojenie nehojacich sa rán. "Konferencia bude pozostávať zo štyroch blokov prednášok, ktoré budú zamerané na túto problematiku a na manažment starostlivosti o pacienta s nehojacou sa ranou. Na konferencii vystúpia odborníci z Čiech, Rakúska, ale aj zo Slovenska, ktorí sa tejto problematike dlhodobo venujú. Pre účastníkov konferencie je pripravený aj workshop zameraný na zásady hojenia rán," uviedla námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť levočskej nemocnice Beáta Ružbacká.
      Ďalším vzdelávacím podujatím bude seminár pod názvom Laboratórna diagnostika. Je zameraný na poskytovanie laboratórnych vyšetrení pre ambulanciu prvého kontaktu a špecializovanú ambulantnú starostlivosť.
      Levočský lekársky deň je odborným podujatím, ktorý sa organizuje na Spiši a má dlhoročnú tradíciu. "Poslaním Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča je predchádzať ochoreniam, prinavracať zdravie chorým, zlepšovať kvalitu života obyvateľov regiónu a poskytovať kvalitné a komplexné zdravotnícke služby," dodal riaditeľ levočskej nemocnice Miroslav Jaška.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.