Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Pre víkendové horúčavy UNLP ošetrila päť ľudí

Kategória: Spravodajstvo

Zatiaľ 52 ľudí ošetrili lekári Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach v júli v dôsledku horúčav. 

Košice 30. júla (TASR) – Ako pre TASR uviedla hovorkyňa UNLP Ivana Stašková, z toho počas uplynulého víkendu (28.-29.7.) pre horúčavy s príznakmi kolapsu ošetrili päť ľudí.
      „Najohrozenejšou skupinou sú deti, seniori a ľudia s kardiologickými problémami,“ pripomenula Stašková s tým, že je dôležité vyhýbať sa priamemu slnku. „Okrem dopĺňania tekutín a minerálov je tiež potrebné vetrať uzavreté priestory,“ dodala.
      Vysoké teploty môžu spôsobiť zdravotné ťažkosti alebo kolapsové stavy, čomu môže zabrániť dodržiavanie pitného režimu. "Záťaž teplom môže viesť k poklesu výkonnosti, zvýšenej únavnosti a môže spôsobiť prehriatie organizmu so zvýšením telesnej teploty, malátnosťou, ospalosťou, bolesťami hlavy, závratmi, nevoľnosťou," informoval Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. Dospelý človek by mal počas horúcich dní vypiť najmenej tri litre vody. Odborníci z ÚVZ SR pripomínajú, že vodu je potrebné piť aj vtedy, keď človek nepociťuje smäd.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.