Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Program pre lekárov a lekárky Slovenskej sporiteľne

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: ZMOS

Slovenská sporiteľňa už od roku 2014 realizuje program pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky. Podrobnosti môžete nájsť na www.zacinamepodnikat.sk. V jeho rámci sa osobitne venujeme aj lekárom a lekárkam, kde im radíme s otvorením vlastnej ambulancie a jej financovaním. 

Každý lekár má možnosť s špecialistami banky bezplatne prekonzultovať otázky spojené s otvorením vlastnej praxe: 

 

  • na čo musia myslieť a s akými nákladmi treba počítať ešte pred zriadením vlastnej ambulancie,
  • ako si založiť ambulanciu od registrácie, povolenia až po odvody, účtovníctvo a dane,
  • ako financovať ambulanciu prostredníctvom nenávratných príspevkov a ako získať úver na novú alebo prevzatú ambulanciu,
  • ako určiť plat či odmenu pre zdravotnícky personál, 
  • ako postupovať pri zamestnávaní zdravotníckeho personálu zo zahraničia.

Podporili sme tak už desiatky ambulancií a kliník, medzi nimi zubných lekárov, dentálnych hygienikov, všeobecných a detských lekárov, liečebných pedagógov, veterinárov, ortopédov, gynekológov a rehabilitačné centrá. 

Mestá a obce majú najlepší prehľad o tom, aké ambulancie im v regióne chýbajú pre kvalitné poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre všetkých obyvateľov. Niektoré nad rámec štátnej podpory im dokonca poskytujú benefity s cieľom prilákať lekárov do svojho regiónu. 

Aktuálne zisťujeme, aké ďalšie konkrétne podporné mechanizmy pre nich (napríklad nájomné bývanie, zvýhodnený nájom, zariadený priestor, príspevok k platu) ponúkajú mestá, obce, samosprávne kraje či iné organizácie. Informácie získané prostredníctvom tohto dotazníka využijeme na sprostredkovanie lekárom a na prípravu komplexnejšej ponuky pre tých, ktorí si plánujú otvoriť vlastnú ambulanciu.


Formulár pre mestá, obce, samosprávne kraje a organizácie s podporou pre lekárov a lekárky pri otváraní ambulancie v danom regióne nájdete TU.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.