Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

SIEA od februára spúšťa výzvu na podporu inovatívnych projektov v zdravotníctve

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Bratislava 24. januára (TASR) - Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) od februára spúšťa výzvu na podporu inovatívnych projektov v zdravotníctve. Podnikatelia sa môžu uchádzať o poukážky vo výške 10.000 až 50.000 eur na projekt. Výzva bude otvorená do 15. marca a celkovo je na ňu vyčlenených jeden milión eur. TASR o tom informovala manažérka komunikácie a hovorkyňa agentúry Zuzana Valentová.

"Cieľom výzvy Zdravá spoločnosť 2.0 je motivovať firmy k vytváraniu nových produktov a služieb, ktoré sú v našom zdravotníctve potrebné a na ktorých sa dá v budúcnosti ďalej úspešne stavať," ozrejmil generálny riaditeľ SIEA Stanislav Jurikovič.

Inovačné poukážky môžu využiť slovenské firmy, ktoré podnikajú minimálne jeden rok, na projekty výskumu a vývoja pre oblasť onkológie, neurovied, metabolických, raritných a infekčných ochorení či ochorení kardiovaskulárneho systému. Tiež na materiály a biomateriály v zdravotníctve, lieky, 3D tlač a 3D biotlač, senzory, diagnostiku či technológie na monitorovanie zdravotného stavu pacienta. Výška inovačnej poukážky má byť preplatená formou predfinancovania. "A to až do hodnoty 85 percent oprávnených výdavkom," uviedla Valentová. 

Národný projekt Zvýšenie inovačnej výkonnosti slovenskej ekonomiky – inovujme.sk realizuje SIEA v operačnom programe Integrovaná infraštruktúra, ktorý je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.