Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

SLK trvá na výhradách voči zmenám pri predpisovaní liekov

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: TASR

Bratislava 20. januára (TASR) - Slovenská lekárska komora (SLK) trvá na výhradách, pripomienkach a návrhoch k novele, ktorá od nového roka prináša zmeny v predpisovaní liekov. SLK to uviedla po štvrtkovom online stretnutí so zástupcami Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR a poslancami Národnej rady SR.

"Budeme čakať na návrhy riešenia zo strany MZ SR a kompetentných, ktoré by mali byť prezentované už nasledujúci pondelok (24. 1.). Následne v pripomienkovom konaní k tomu zaujmeme konštruktívne stanovisko," uviedla hovorkyňa SLK Nancy Závodská.
      Problémy v súvislosti so zmenou predpisovania liekov má riešiť platforma, v ktorej budú predstavitelia odborných lekárskych spoločností. Návrhy riešení by mali byť vypracované do pondelka. Vo štvrtok o tom informovali poslankyňa Národnej rady SR Eva Horváthová (OĽANO) a prezidentka Spoločnosti všeobecných lekárov Slovenska Monika Palušková.
      Zmeny v predpisovaní liekov kritizovali viacerí predstavitelia odborných lekárskych spoločností a hlavní odborníci z MZ SR.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.