Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Slovensko poslalo na Ukrajinu 16 sanitiek

Kategória: Spravodajstvo Autor/i: Ministerstvo zdravotníctva SR

Ministerstvo zdravotníctva SR v spolupráci so Záchrannou zdravotnou službou Bratislava a Spišskou katolíckou charitou poslali na Ukrajinu 16 vozidiel záchrannej zdravotnej služby s cieľom pomôcť Ukrajincom s poskytovaním humanitárnej starostlivosti.

Tieto vozidlá boli prebytočným majetkom Záchrannej zdravotnej služby Bratislava. Sú v plnej pôvodnej výbave a pripravené na poskytovanie humanitárnej starostlivosti. Doteraz boli plne servisované a sú prispôsobené tak, aby mohli operovať v tých najťažších bojových podmienkach. Na Ukrajinu boli dopravené vďaka spolupráci so Spišskou katolíckou charitou.
 
„Len niekoľko metrov za našimi hranicami zúri už takmer dva roky vojna a Vláda Slovenskej republiky chce v tejto situácii pomôcť. Chcela by som sa poďakovať najmä Záchrannej zdravotnej službe Bratislava, ktorá tieto vozidlá poskytla a Spišskej katolíckej charite, ktorá sanitky doručí na Ukrajinu za to, že aj Slovensko ako súčasť slobodného sveta prispeje svojou troškou k tomu, aby sme pomohli čo najviac ľuďom,“ uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.
 
"Ešte prednedávnom tieto sanitné vozidlá poskytovali služby slovenským pacientom. Vďaka nákupu nových vozidiel sme mohli 16 sanitiek vyhlásiť za prebytočný majetok ZZS Bratislava a v spolupráci s ministerstvom sme našli spôsob, ako po ukončení služby na Slovensku môžu byť využité pre potreby nášho vojnou skúšaného suseda. Na ceste za novou misiou si prajem, aby zachránili čo najviac životov v novom pôsobisku," dodal riaditeľ Záchrannej zdravotnej služby Bratislava Robert Nádaský.

Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.