Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

SP začína v januárových termínoch vyplácať seniorom zvýšené dôchodky

Kategória: Spravodajstvo

Sociálna poisťovňa začína v januárových výplatných termínoch posielať dôchodcom vyššie dôchodky.

Bratislava 3. januára (TASR) -  Začala ich valorizovať buď o 2,9 % alebo najmenej o pevnú, garantovanú sumu zvýšenia dôchodku.
      O zvýšenie dôchodku nemusia seniori žiadať. "SP koná sama, iniciatívne a automaticky, bez žiadosti, im dôchodok zvýši o pre nich výhodnejšiu čiastku. Buď o 2,9 % alebo o garantovanú pevnú sumu," informuje SP s tým, že dôchodcovia dostanú v januári o tomto zvýšení dôchodku aj písomné rozhodnutie.
      Zvýšené dôchodky budú seniorom prvý raz vyplatené vo výplatnom termíne za mesiac január 2020. V súvislosti so sviatkom v pondelok 6. januára dostanú niektorí dôchodcovia svoj dôchodok v utorok 7. januára 2020. "Týka sa to tých dôchodcov, ktorí poberajú dôchodok v hotovosti prostredníctvom pošty 6. deň v kalendárnom mesiaci," priblížila SP. Ďalšiu zmenu výplatného termínu dôchodkov v hotovosti môžu dôchodcovia očakávať v mesiaci apríl 2020 v súvislosti s veľkonočnými sviatkami. Dôchodky splatné 10. apríla 2020 budú vyplatené o deň skôr 9. apríla 2020.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.