Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Špecialisti v oblasti detskej onkológie sa stretnú v Bratislave

Kategória: Spravodajstvo

Svetoví experti na detskú onkológiu sa stretnú v Bratislave na medzinárodnom workshope.

Bratislava 23. septembra (TASR) –  Jeho cieľom je vzdelávať predovšetkým mladých zdravotníkov v oblasti detskej onkológie. Podujatie sa koná od 24. do 26. septembra pod záštitou ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smeru-SD). TASR o tom informovala hovorkyňa Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) Dana Kamenická.
      "Som veľmi rád, že naše pozvanie prijali celosvetovo uznávaní experti pre detskú onkológiu a hematológiu z Detskej nemocnice vo Filadelfii. S touto nemocnicou spolupracujeme od roku 2013 a veľmi nás potešilo, keď nám po návšteve našej kliniky povedali, že naozaj deti liečime tak ako u nich v Amerike, a jediný rozdiel je v tom, že v USA je koncentrovaný výskum nových liekov," povedal generálny riaditeľ NÚDCH Ladislav Kužela.
      "S pracoviskom detskej onkológie vo Filadelfii máme dlhodobú spoluprácu, vďaka ktorej zavádzame novinky v liečbe aj na našom pracovisku. Jednou z nich je napríklad bunková terapia," doplnila Alexandra Kolenová, prednostka Kliniky detskej hematológie a onkológie LF UK a NÚDCH.
      Novinkou tohtoročného podujatia bude podľa Kuželu deň venovaný zdravotným sestrám. Počas neho budú experti hovoriť o úlohe sestier v detskej onkológii a o tom, čo všetko v zahraničí sestry robia a ako sa vzdelávajú, aby dokázali držať krok s dobou.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.