Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Športovci so zdravotným postihnutím majú župnú paralympiádu

Kategória: Spravodajstvo

Na štyroch športoviskách otvorili dnes 8. Župnú paralympiádu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Trnava 24. septembra (TASR) - Na štyroch športoviskách otvorili dnes 8. Župnú paralympiádu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Jej cieľom je podporiť ľudí so zdravotným postihnutím a ich integráciu do spoločnosti a zachovať tradíciu športu v tejto skupine športovcov. Zúčastňuje sa na nej 150 účastníkov, z toho 130 športovcov, 20 asistentov a 40 zahraničných účastníkov.
      Súťaž v šachu v zimnej záhrade Úradu TTSK otvoril prezident Slovenského šachového zväzu František Jablonický. Sľub za hráčov prečítal riaditeľ súťaže Viliam Franko, za rozhodcov Stanislav Kuchyňa. Župná paralympiáda sa tradične nesie v duchu olympizmu a prezentácie TTSK po kultúrnej a športovej stránke. Nesie sa v duchu myšlienky „Nikto nie je iný, všetci sme si rovní“. Športovci súťažia v šachu, futbale, kolkoch a streľbe. Vyhodnotenie s odovzdávaním ocenení, kultúrny program a slávnostná večera pre všetkých účastníkov bude podvečer na Strednej odbornej škole obchodu a služieb v Trnave. Informoval Ivan Krajčovič z odboru komunikácie na TTSK.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.