Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Štatistický úrad hľadá dodávateľa informačného systému na sčítanie obyvateľov

Kategória: Spravodajstvo

 Štatistický úrad (ŠÚ) SR pokračuje v prípravách na sčítanie obyvateľov domov a bytov v roku 2021.

Bratislava 8. júla (TASR) – Po vyhlásení súťaže o návrh loga, hľadá dodávateľa elektronického informačného systému pre prípravu, zber a štatistické spracovanie dát sčítania. ŠÚ predpokladá, že cena tejto zákazky sa vyšplhá na viac ako 11 miliónov eur, vyplýva to z oznámenia uverejnenom v pondelok vo Vestníku verejného obstarávania.
      "Dodanie elektronického systému sčítania obyvateľov, bytov a domov 2021 pozostáva z vybraných procesných oblastí, pričom niektoré procesné oblasti sa prelínajú, respektíve sú súčasťou celého projektu sčítania, ako napríklad bezpečnosť, autentifikácia, metadáta, monitoring, štatistické spracovanie a kvalita dát," spresnil ŠÚ SR zákazku vo zverejnených podmienkach.
      Zákazka nemôže byť rozdelená na časti. "Výsledkom poskytnutých služieb má byť komplexný informačný systém, ktorý je obsahovo previazaný a pre komplexný prístup je preto nevyhnutné zaistiť kontinuitu jednotlivých prvkov informačného systému, ktoré môže zabezpečiť iba jeden dodávateľ," zdôvodnil ŠÚ rozsah zákazky. Záujemcovia musia svoje ponuky doručiť do 15. augusta a jediným kritériom pri stanovení víťaza súťaže bude najnižšia cena.
      Blížiace sa sčítanie obyvateľov, domov a bytov na Slovensku bude ŠÚ SR realizovať v období od 1. júna 2020 do 31. marca 2021. Integrované sčítanie má znížiť administratívu a spresniť údaje. V prípade sčítania obyvateľov sa zber dát uskutoční od 15. februára do 31. marca 2021, zber dát v prípade sčítania domov a bytov sa začne 1. júna 2020 a bude trvať do 12. februára 2021.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.