Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Súkromné zdravotné poisťovne hodnotia prepoisťovaciu kampaň pozitívne

Kategória: Spravodajstvo

Obe súkromné zdravotné poisťovne (ZP) Dôvera a Union hodnotia tohtoročnú prepoisťovaciu kampaň pozitívne.

Bratislava 15. októbra (TASR) –  Dokopy k nim prestúpilo viac ako 128.000 poistencov. Štátna poisťovňa čaká s jej vyhodnotením na oficiálne čísla.
      Do ZP Dôvera sa prepoistilo 76.390 ľudí, s čím je poisťovňa spokojná, priblížil pre TASR jej PR špecialista Matej Štepianský. Spokojní sú aj v Union ZP. "K 30. septembru sme prijali viac ako 52.308 prihlášok od poistencov iných zdravotných poisťovní," povedal pre TASR jej hovorca Matej Neumann.
      Hovorkyňa Všeobecnej zdravotnej poisťovne Viktória Vasilenková uviedla, že štátna poisťovňa si ešte počká na oficiálne výsledky. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou by mal potvrdiť prihlášky na zmenu zdravotnej poisťovne v priebehu novembra.
      Zmeniť zdravotnú poisťovňu mohli Slováci do 30. septembra. Zoznamy výhod pre svojich klientov sú zverejnené na webových stránkach zdravotných poisťovní. Zmena zdravotnej poisťovne nastane k 1. januáru 2019.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.