Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

T. Drucker opäť hľadá šéfov viacerých nemocníc, vyhlásil výberové konanie

Kategória: Spravodajstvo

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) opäť hľadá vedenie do viacerých štátnych nemocníc. Ide o fakultné nemocnice v Nitre, Žiline či Trenčíne.

Bratislava 28. augusta (TASR) – Výberové konanie vyhlásil aj na vedúce funkcie v Národnom ústave reumatických chorôb v Piešťanoch, Národnej transfúznej službe SR v Bratislave a Záchrannej službe Košice. Rezort zdravotníctva o tom informuje na svojom webe.
      V nemocniciach vznikla nedávno takzvaná Rada riaditeľov, zložená je z generálneho, ekonomického a medicínskeho riaditeľa. Momentálne majú tieto funkcie vo vymenovaných zariadeniach dočasné zastúpenie. Ministerstvo hľadá odborníkov na päť rokov. Prihlášky možno podávať do 18. septembra na adresu ministerstva, viac informácií je k dispozícii na jeho oficiálnom webe.
      Rada riaditeľov je kolektívnym riadiacim orgánom. Rezort chce spomínaným krokom "posilniť zodpovednosť a priniesť vyššiu mieru kontroly".

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.