Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

V prevádzke je 14 prírodných a 167 umelých kúpalísk

Kategória: Spravodajstvo

Na Slovensku je v súčasnosti v prevádzke 14 prírodných a 167 umelých kúpalísk. Ich návštevnosť minulý týždeň ovplyvnilo premenlivé a chladnejšie počasie, na niektorých kúpaliskách v severnejších okresoch podľa Úradu verejného zdravotníctva SR prerušovali prevádzku.

Bratislava 25. júla (TASR) - Na Slovensku je v súčasnosti v prevádzke 14 prírodných a 167 umelých kúpalísk. Ich návštevnosť minulý týždeň ovplyvnilo premenlivé a chladnejšie počasie, na niektorých kúpaliskách v severnejších okresoch podľa Úradu verejného zdravotníctva SR prerušovali prevádzku.
      Vyhovujúca kvalita vody na kúpanie je na 14 prírodných kúpaliskách a prírodných vodných plochách s neorganizovanou rekreáciou. Nevyhovujúca kvalita sa zistila v lokalite Lipovina – Bátovce. Problémy boli aj na jazere Klinger – Banská Štiavnica, v lokalitách Ružín – odberové miesto Chaty Evičkino jazero a Kopanice, rovnako na prítoku Hnilecké rameno. Pre biologické znečistenie je zákaz kúpania v rekreačnej oblasti Šaštín Stráže – Gazarka.
      Nedostatky boli aj na umelých kúpaliskách. Mikrobiologické znečistenie sa zistilo na LK AQUA – RELAX Lívia Brezno Zadné Hálny i v zariadení TK Vrbov Kežmarok. Nevyhovujúca kvalita vody bola aj na šmykľavke a tobogane UK Čajka – Prievidza, v detskom bazéne na Národnom centre vodného póla – Nováky a v detskom bazéne na Biokúpalisku BOROVICA.
      Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.