Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Výťažok z predaja kariportrétov a diel umelcov dostanú choré deti

Kategória: Spravodajstvo

 V predvianočnom období sú ľudia viac naklonení myslieť na iných a byť im nápomocní.

Banská Bystrica 24. novembra (TASR) – V predvianočnom období sú ľudia viac naklonení myslieť na iných a byť im nápomocní. V tomto duchu sa nesie benefičná akcia Umením k nádeji, ktorá sa uskutoční v priestoroch historickej radnice v Banskej Bystrici v piatok (25. 11.) o 17.00 h. Jej cieľom je pomôcť onkologicky chorým deťom v banskobystrickej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. Koordinátormi charitatívneho podujatia sú Jozef Frtús a Peter Kubaško spoločne s mestom.
      Ako informoval magistrát, najprv uvedú do života publikáciu "Fejsbúúk kariportréty" s vyše 200 kariportrétmi zväčša Banskobystričanov, ktoré Frtús nakreslil. "Pojem kariportrét vymyslel autor ako kombináciu karikatúry a portrétu pri zobrazení ľudskej tváre. Toto prekvapenie pripravil pre svojich známych, zobrazených ľudí pri príležitosti svojho životného jubilea," tvrdí magistrát.
      V druhej časti podujatia sa uskutoční aukčný predaj výtvarných diel, ktoré venovali jeho priatelia, viacerí známi slovenskí výtvarní umelci. Dražené diela budú vystavené k nahliadnutiu v Cikkerovej sieni radnice v deň konania aukcie už od 10.00 h.
      Výťažok z predaja knihy i výtvarných diel po skončení akcie odovzdajú zástupcom neziskovej organizácie Svetielko nádeje. Účastníci si zakúpením knihy alebo výtvarného diela odnesú domov aj hodnotné vianočné darčeky.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.