Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Za projektovú dokumentáciu k detenčnému ústavu zaplatí 1,02 milióna eur

Kategória: Spravodajstvo

Projektovú dokumentáciu pre Detenčný ústav v Hronovciach v okrese Levice vypracuje michalovská firma Syteli.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Ministerstvo zdravotníctva jej za to zaplatí vyše 1,02 milióna eur s DPH. Firma zabezpečí aj potrebné doklady pre územné rozhodnutie či stavebné povolenie. Vyplýva to zo zmluvy zverejnenej v centrálnom registri zmlúv.

      Slovensku takéto zariadenie dlhodobo chýba, o jeho výstavbu sa neúspešne snažili viaceré kabinety. Detenčný ústav v Hronovciach bude mať 36 najmä dvojlôžkových izieb. Starostlivosť o osoby v detenčnom centre má zabezpečovať 104 členov zdravotníckeho a pomocného personálu. Stráženie a dozor má zabezpečovať 79 príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže.
      Detenčné centrum je kombinácia psychiatrickej nemocnice a väznice. Určené je pre nevyliečiteľne duševne chorých, ktorí sú na slobode nebezpeční. V súčasnosti sú umiestňovaní vo väzniciach alebo v psychiatrických nemocniciach. O urýchlenej dostavbe sa hovorilo v roku 2008, keď viacnásobne trestaný slovenský pedofil zneužil a zavraždil v Česku deväťročného chlapca. V Hronovciach už stojí hrubá stavba.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 

 

 

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.