Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zdravotné pomôcky sa dajú požičať v štyroch zariadeniach sociálnych služieb KSK

Kategória: Spravodajstvo

Zdravotné pomôcky si po novom môžu požičať osoby so zdravotným znevýhodnením alebo postihnutím od štyroch verejných poskytovateľov sociálnych služieb, ktorých zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj (KSK.)

Košice 2. januára (TASR) –  TASR o tom informovala hovorkyňa KSK Anna Terezková.
      Pomôcky, podľa kraja za symbolickú sumu, poskytnú v zariadeniach Arcus a Via – Lux v Košiciach, Harmonia v Strážskom a Lumen v Trebišove. V okrese Trebišov ide vôbec o prvú požičovňu pomôcok. K dispozícii budú zdravotné postele, invalidné vozíky, WC stoličky, stoličky do sprchy, chodúľky, jedálenské stolíky či antidekubitné podložky.
      „Snažíme sa postupne rozhýbať službu požičiavanie pomôcok, pretože v rámci kraja ju v súčasnosti zabezpečujú najmä neverejní poskytovatelia, s výnimkou mesta Rožňava. V okresoch Gelnica, Michalovce, Sobrance a Trebišov doposiaľ zdravotnícke pomôcky nepožičiaval žiaden poskytovateľ, preto som rád, že kraj ako prvý prináša túto službu do Trebišova a verím, že časom aj do ďalších miest,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.
      V prípade záujmu o službu požičiavania spomínaných pomôcok sa stačí prihlásiť osobne v niektorom zo štyroch uvedených zariadení. Bližšie informácie, vrátane kontaktnej osoby a cenníka, zverejnia poskytovatelia aj na svojich internetových stránkach.
      Poskytovanie sociálnej služby o tento druh KSK rozšíril od 1. januára 2020.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.

 


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.