Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zdravotní klauni s červenými nosmi potešia cestujúcich vo vlakoch

Kategória: Spravodajstvo

Leopoldov a späť budú môcť cestujúci stretnúť vo vlaku v utorok (3. 12.) zdravotných klaunov.

Leopoldov/Bratislava (TASR) – Na trase Bratislava –  Clowndoctors sa zapoja do aktivít medzinárodného Dňa darovania, tzv. Giving Tuesday. Vlak z hlavného mesta s doktormi s červenými nosmi má odchod o 9.18 h a naspäť z Leopoldova vyjde podľa Tomáša Kováča, hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), o 10.39 h.
      Okrem toho zdravotní klauni pocestujú aj spojmi z Prešova do Košíc a späť a na trase Žilina – Považská Bystrica. Navštívia choré deti v desiatich nemocničných oddeleniach po celom Slovensku. "Prítomnosť zdravotných klaunov vo vlakoch ZSSK sa stala príjemnou a užitočnou tradíciou. Aktivity občianskeho združenia Červený nos sú zamerané na pomoc ľuďom v neľahkej situácii, či už chorým alebo osamelým, pre ktorých je veľakrát ťažké udržať si optimizmus a dobrú náladu. Preto sa do podobných projektov vždy radi zapojíme," uviedol predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK Filip Hlubocký. "Okrem nemocníc naši klauni často cestujú aj na rôzne workshopy a vzdelávacie semináre, či už tu na Slovensku alebo do medzinárodnej školy humoru vo Viedni. Vzdelávanie a rozvoj sú totiž pre naše poslanie nevyhnutné," priblížil činnosť združenia umelecký riaditeľ Pavel Mihaľák.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.