Portál určený zdravotníckym pracovníkom, právnikom a zamestnancom štátnych a verejných inštitúcií

Aktuality

Zdravotnícke výstavy predstavujú možnosti kvalitnejšieho života pre postihnutých

Kategória: Spravodajstvo

Výstavy Slovmedica a Non-Handicap, ktoré sa dnes začali v bratislavskej Inchebe, prezentujú možnosti kvalitnejšieho života pre ľudí s postihnutím.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Tento rok sa takmer 90 % expozícií sústreďuje na pomôcky pre ľudí s telesným postihnutím. Výrazný priestor majú vozíky, ortézy, zdvíhacie plošiny, výťahy, schodolezy, ale aj rôzne doplnky výživy, diagnostické prístroje, postele či matrace.
      Dvojica podujatí prináša tiež prehľad nových zdravotníckych technológií, prístrojov a pomôcok pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti a široké spektrum špecializovaných predmetov dennej potreby pre telesne postihnutých. Tie najlepšie exponáty zabojujú o  cenu Zlatá Incheba.
      Cieľom podujatí je okrem ponuky produktov aj vytvorenie priestoru pre špecialistov, ktorí získavajú nové poznatky a vedomosti o novinkách z rôznych odvetví zdravotníctva.
      Dnešné popoludnie bude patriť konferencii o aktuálnom stave a perspektívach uplatňovania práv osôb so zdravotným postihnutím, ktorú organizuje Národná rada občanov so zdravotným postihnutím v SR. Priestor na výstavisku dostali aj Únia pre nevidiacich a slabozrakých Slovenska, výrobcovia ortopedických pomôcok, magnetoterapeutické prístroje, matrace, lasery či fyzioterapeutické pomôcky.
      Organizátori v spolupráci s občianskym združením Národná platforma proti bariéram pre zdravotne postihnutých ľudí a ich sprievodcov zabezpečili pre návštevníkov s ťažkým zdravotným postihnutím bezplatnú dopravu do Bratislavy. Do dvoch vlakov budú v sobotu 7. októbra mimoriadne radené vozne určené pre cestujúcich ŤZP. Pôjde o trasy Košice - Žilina - Bratislava, R 600 MILA SEDITA s odchodom z Košíc o 4.08 h a Banská Bystrica - Levice - Bratislava, R 832 s odchodom z Banskej Bystrice o 6.35 h. Nástup bude pritom možný vo všetkých staniciach.
      Výstavy Slovmedica a Non-handicap sú otvorené od 5. do 7. októbra od 10.00 h do 18.00 h. Držitelia preukazov ŤZP majú vstup na výstavy aj so sprievodom bezplatne.

Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona


Bezplatný odpovedný servis pre predplatiteľov

Vaše otázky môžete zadať na www.otazkyodpovede.sk.